HTML

Himarë

2007.12.02. 15:01 FZ85

Himarë. (Kreatív nevet sikerült találnom neki)

A város két részből áll: van a régi város, amely kicsit kihaltnak tűnt, és van az újabb, amely a tengerparton fekszik. Előbbiben van egy vár, ahova felgyalogoltunk 50 fokban, de szép a kilátás + a várrom sem rossz.






























A környék gyönyörű, aki olvasta az előző beszámolót Dhërmiről, annak nem kell bemutatnom a tájat.






























Az új városban pedig neteztünk egy netcaféban. Ingyen, mert nem értettük, mi van, aztán elengedtek fizetés nélkül. Igaz csak az e-mailjeimre pillantottam rá, utána híreket is akartam nézni, de annyira lassú volt az internet, hogy kb. 5 perc várakozás után feladtam. Találtunk hotelt 15 euró/fő áron, a parton, isteni volt.






























Sziklaugrással múlattuk az időt, este pedig ittunk rakit, ami az ország nemzeti itala, de nem ájultam el tőle annyira. Feltétlenül visszatérünk ide is, már csak azért is, mert ha Dhërmibe akarunk érkezni, akkor Himarën is át kell menni.














5 komment

Címkék: kép beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://albania.blog.hu/api/trackback/id/tr7249699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibor · http://www.alban.hu 2007.12.07. 11:56:47

A raki pálinkát jelent, így aztán nem mondhatod, hogy megkóstoltad a rakit, mert max. egy rakit kóstoltál meg, a sok közül.
Az egyik kép kakukktojás. Nemhogy nem Himarában, hanem a tengertől távol készült.

FZ85 · http://fuzesi.hu 2007.12.07. 12:38:24

Akkor egy rakit kóstoltam meg, és nem annyira ízlett, mint ahogy valószínűleg a többi sem ízlene, mert nem rajongok a pálinkáért.
A kép meg mivel nem saját, ezért a netről szedtem; annyira sajnos nem ismerem Albániát még, hogy meg tudjam állapítani, hol készült.

Tibor · http://www.alban.hu 2007.12.10. 14:28:19

A fentről 6. kép Beratban készült.
süti beállítások módosítása