HTML

Ksamil

2007.11.28. 09:30 FZ85

Albánia gyöngyszeme.

Legalábbis nekem. A tengerpart, a tenger, az emberek, a hangulat, minden.















Ksamil Sarandëtól délre fekvő kis város Butrint előtt. Több kicsi sziget fekszik a partjainál. Alig pár kilométerre nyugatra látható Korfu szigete. Az onnan érkező és oda tartó hajókat többször is látni naponta.
















Szerintem gyönyörű. Itt már beszámoltam arról, hogy milyen körülmények között szálltunk meg, íme:
















Sajnos nincsenek saját képeim (majd jövőre), így most máshonnan összeszedett fotókkal szeretném bemutatni, hogy Ksamil az egyik legfantasztikusabb hely Albániában (na jó, biztosan eltúlzom a dolgot).
























































5 komment

Címkék: kép beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://albania.blog.hu/api/trackback/id/tr44243444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beltekibolya 2012.05.17. 01:56:09

Azért a végtelen-látványú nyílt vízre is rá lehet látni? Mert az egyik kép alapján igen(ami alá azt írtad, hogy gyönyörű), de egyéb képek alapján nem tudom.
Meddig lehet gyerekkel begyalogolni a vízbe?

Megtisztelő válaszodat előre megköszönve: Ibolya

FZ85 · http://fuzesi.hu 2012.05.17. 13:44:40

rá lehet látni a nyílt vízre, de mivel elég kanyargós a part, és szemben ott van Korfu, így ha ez fontos szempont, akkor inkább északabbra fekvő helyeket ajánlok, himara és dhermi környékét

gyorsan mélyül itt is a víz, mint Vlorától délre mindenütt, északon van homokos és sekély part (Durres környékén)

beltekibolya 2012.05.18. 21:43:35

Jujj de jó! Válaszoltál! Ez tök jó. S még azt is kérdezném, hogy arra a kis szigetre ott szembe át lehet-e gyalogolni, vagy úszni?

Alapvetően 2 hely között vacillálunk. Mert kisgyerekekkel mennénk. Qeparo és Ksamil között. Qeparoban reggelit is adnának meg légkondi is van, de kb. 200 m-t kell gyalogolni a meredeken a tengerparthoz, de ennyi gyaloglás még kisgyerekekkel is elmegy. Ksamilban nincs légkondi se reggeli(mint itthon a panelban :D ), de ott 20 méterre van a víz. Hát nem is tudom.
Ha van kedved, időd örülnénk válaszodnak... Üdv

FZ85 · http://fuzesi.hu 2012.05.21. 17:34:11

úszni át lehet, nincsenek messze, de kis műanyag kajakot is lehet bérelni, és azzal is át lehet evezni.

azért a légkondi nem utolsó szempont, főleg ha a csúcsidőszakban mennétek. himarában van 1 kis hotel a tengerparton, 15 euró per főért szálltunk ott meg, szeptemberben meg csak 10 euró volt. bár reggelit mi sehol nem kértünk, illetve durresban volt 1 hotel szintén a parton, ahol szintén 10 euró volt a légkondis szoba 1 főre, és reggeli is volt. qeparón csak átmentünk, nem tudom, melyik a jobb választás... mindenesetre ajánlatos végigmenni egészen butrintig a parton, és keresni jó helyeket, már ha szeretnétek kicsit felfedezni is.

csjani 2012.05.25. 13:14:12

Sziasztok :-)

Ksamil ???? És most előjönnek a szép emlékek....Mi is jártunk ott 2 éve motorral, sőt Himarában is megszálltunk, ott egy kempingben. De Ksamilban a strandhoz közel találtunk szállást, és bitang jó volt a klíma is. Egy fiatzal srác szólított meg a parton , jól beszél angolul, de hát mint mindenhol Albániában a "fater" dönt az árról, még alkudtunk is egy keveset Ha kérdésetek van: labtec1@citromail.hu
süti beállítások módosítása